Energetische vervuiling

Net zoals je je lichaam schoonmaakt door te douchen en te wassen, en je je huis schoonmaakt omdat het anders vervuilt raakt, zo zou je eigenlijk ook je energiesysteem/je aura ook regelmatig moeten reinigen. Anders ligt er energetische vervuiling op de loer, wat chronische overprikkeling, stress en burn-out kan veroorzaken. 

Wat is energetische vervuiling eigenlijk?
Energetische vervuiling is alle overtollige energie die in je aura blijft “hangen” en welke je niet kunt doorvoelen en loslaten.  Alles wat niet verwerkt wordt in jezelf en alles wat je kunt oppikken buiten jezelf.  Bijvoorbeeld schuldgevoelens of angst van jou of een ander.
Hooggevoelige mensen voelen vaak de energie / emoties van een ander en de emoties van die ander(en) moeten ook verwerkt worden. En dat, terwijl prikkelverwerking bij ons al over zoveel schijven in het zenuwstelsel moet gaan voordat het goed kan ‘landen’.
Er vanuit gaande dat alles energie is, zijn emoties van jezelf of een ander ook energie, en die energie kan in je aura blijven hangen.
Voor je het weet heb je teveel onverwerkte energie in je aura, wat overprikkeling en stress kan veroorzaken en lukt het je niet om dit los te laten en komt er steeds meer bij, dan ligt een burn-out op de loer.
 
Positieve en negatieve energie / gevoelens
Voor positieve gevoelens is het vaak niet nodig om hier wat aan te doen, want we willen onszelf graag goed en positief gestemd voelen. De dag doorbrengen met iemand die een positieve instelling heeft is voor een HSP-er meestal niet zo belastend.
 
Negatieve gevoelens daarentegen worden vaak weggestopt, want niemand wil zich slecht voelen. Als je toch in een situatie zit waar je veel negativiteit oppikt en je dit niet goed kunt verwerken, kan je systeem overprikkeld, dus vervuild raken. Met het onderdrukken van deze prikkels stagneer je zelf vaak onbewust je eigen energiestroom, waardoor er op de plek waar je dit stagneert een blokkade kan ontstaan. Deze energetische blokkade is vaak het begin van een aandoening.
 
Energetische verbindingen
Maar niet alleen negatieve emoties van jezelf of een ander kunnen hieraan bijdragen. Ook energetische verbindingen tussen mensen en situaties kunnen vervuilend werken. Een traumatische ervaring of een heftige ruzie kunnen een vervuilende energetisch verbinding veroorzaken, waardoor je je net niet los kunt maken van de situatie of persoon en het in je aura blijft hangen.

Wat kun je doen aan energetische vervuiling?
Er zijn verschillende manieren om jezelf energetisch op te schonen en weer op te laden.
Vindt allereerst een manier om goed te geaard te zijn en te blijven. Een verfrissende douche werkt ontladend en een wandeling in de natuur kan helend werken. Dagelijks mediteren, mind-fullness of yoga zijn ook aan te raden. Als je meer hulp nodig denkt te hebben kan ik je helpen met Ilja's 5D Aura Healing / Reading

Met een Aura-healing haal ik alles uit je aura wat negatief voor je werkt. Je voelt je daarna lichter, rustiger en meer ontspannen en je hebt weer meer energie en plezier in je leven!
 
Lieve groet,
Ilja

Mijn blogs berust uitsluitend op mijn eigen ervaring, gevoel, energie, hersenspinseltjes en intuïtie en zijn niet wetenschappelijk getoetst.